Med ångbåt och veterantåg till Nynäshamn lördag 29/8

EXTREMT LÅGT VATTENSTÅND ( -30 CM F.N.) GÖR ATT S/S BLIDÖSUND INTE KAN PASSERA GENOM BAGGENSTÄKET PÅ DENNA TUR. DÄRFÖR KOMMER M/S SJÖBRIS ATT STARTA TUREN FRÅN SKEPPSBRON PÅ UTSATT TID 08.30, HON HÄMTAR ÄVEN UPP VID SALTSJÖBADEN 09.55 OCH CA 10.20 BYTER NI SEDAN TILL S/S BLIDÖSUND FÖR DEN FORTSATTA RESAN MOT NYNÄSHAMN. PÅ ÅTERRESAN KOMMER MOTSVARANDE BYTE FRÅN BLIDÖSUND TILL SJÖBRIS ATT SKE VID SALTSJÖBADEN KL. 18.45. ALLA TIDER I ÖVRIGT ENLIGT ANNONSERAD TURLISTA.

Unik kombinationsresa där man kan åka både ångbåt och veterantåg samma dag! I samarbete med  Nynäshamns Järnvägsmuseum så arrangerar Blidösundsbolaget denna långresa till södra skärgårdens metropol.

Ångbåtsresan är mycket omväxlande bl.a. genom det smala och grunda Baggenstäket, förbi Saltsjöbaden, Dalarö och Musköbasen till Nynäshamn. På resan ner är det guidning av kaptenen och på hemvägen blir det gladjazz ”cajunstyle” och dans på akterdäck med Swingsters. I Nynäshamn är det Skärgårdsmarknad. Resan tar nästan fem timmar så det är lämpligt att köpa kombinationsbiljetten som även gäller för resa med veterantåget antingen till eller från Nynäshamn.IMG_3365

Veterantåget dras i år inte av ett ånglok p.g.a. olika tekniska problem med tillgängliga lok, men istället så har SKÅJ lånat ut sitt unika elektriska lok Hg2 från 40-talet. Vagnarna är både trä och stålvagnar från Nynäshamns Järnvägsmuseum.

 

För turfakta och biljettpriser använd följande länk http://www.blidosundsbolaget.se/lustturer/#/med-angbat-och-angtag-till-nynashamn

Biljetter och bordsbokning i restaurangen görs via rederiet på telenr. 08-24 30 90.

Varmt välkomna ombord!